Eeuwkamp 22 juli - 10 augustus

Beste ouders, leden en scoutssympathisanten,

Eén van de belangrijkste momenten van een scoutsjaar is het kamp. Dit jaar bestaan wij, scouts Ronse, 100 jaar en dat vraagt om een bijzonder kamp.

Dit jaar gaan we voor één keer met z’n allen tegelijk op kamp naar de Ardennen. Dus kapoenen, kabouters, welpen, jonggidsen, jongverkenners, gidsen, verkenners, jin, akabe en ouders, oud-scouts en familie.

Voor de oud-scouts, ouders en familie is er een afzonderlijke kamporganisatie. We verblijven uiteraard op hetzelfde terrein maar je kiest zelf je slaapgemak: tent, campingcar, caravan, … Maar vooral kere we terug naar jullie eigen scoutstijd. We organiseren ons in patrouilles, we bouwen vuurtafels, we openen onze dag met een kreet en gaan voor echte scoutsactiviteiten aangepast aan ieders leeftijd. En uiteraard sluiten we de avonden af met het avondlied.

Er zijn drie kampadressen, binnen een straal van 7 km:

• vakantiewoning in Mormont: kapoenen, kabouters, welpen
  • tentenkamp in Wilogne: jonggidsen, jongverkenners, gidsen, verkenners, jin, ouders, oud-scouts
  • vakantiecentrum Vayamundo in Houffalize: Akabe

Kampdata:

• zondag 28 juli t.e.m. zondag 4 augustus 2019: kapoenen, kabouters, welpen
  • zondag 28 juli t.e.m. zaterdag 10 augustus 2019: jonggidsen, jongverkenners, gidsen, verkenners
  • vrijdag 2 t.e.m. zondag 4 augustus 2019: akabe, jin
  • ouders, oud-scouts en familie
    • of zondag 28 juli t.e.m. zondag 4 augustus 2019
    • of vrijdag 2 augustus t.e.m. zondag 4 augustus 2019

• kapoenen, kabouters, welpen: € 60
  • jonggidsen, jongverkenners, gidsen, verkenners: € 120
  • jin: € 30
  • akabe: nog te bepalen.
  • ouders, oud-scouts, familie: € 90/week of € 40/weekend

Concrete info i.v.m. inschrijvingen volgen voor maart 2019.

De ouders, oud-scouts of familie die liever in Vayamundo willen overnachten, boeken hun verblijf zelf. Het is goedkoper wanneer je vroeg boekt. www.vayamundo.be/nl/ardennen. Vergeet niet te vermelden dat jullie behoren tot scouts Ronse.

Ouders en sympathisanten die graag actief meewerken aan de organisatie van het kamp door bv zelf een activiteit (mee) voor te bereiden kunnen hun naam opgeven door een mail te zenden naar Henk Dhondt (henkdhondt@koronse.be). Ook voor verdere vragen kunnen jullie op dit mailadres terecht.

Stevige scoutslinker en tot op een van onze volgende activiteiten.

Brigitte, Katleen, Jana, Johan, Henk, Hans, Jorgen, Reinout, Lowie (werkgroep meerdaagse)